Hoe apps ons betalingsgedrag in winkels zullen gaan bepalen.

Apps op je smartphone zijn niet alleen leuke hebbedingetjes waarmee je spelletjes kan doen en, zoals we hier bij BizApps willen verspreiden, een nuttige aanvulling voor je bedrijf. Nee, apps gaan ook een belangrijke rol spelen in het dagelijkse winkelen. Er zit een revolutionaire doorbraak aan te komen in de detailhandel.betalen met een app Op dit moment is het percentage mobiele betalingen 0,1% (2012) oftewel 1 op de 1000 betalingen (en dan hebben we het met name over de VS) maar dat percentage zal explosief groeien tot maar liefst 13% in 2018, wat neerkomt op zo’n 4 miljard in verkopen.
Dit rapport, dat is uitgebracht door Javelin Strategy & Research laat zien dat migratie richting mobiel betalen in winkels een aanbod in nieuwe betaalmethodes zal bieden naast contant, reguliere betaalpassen en credit-cards.

Een van de aanpassingen in de winkels dat dit concept met zich meebrengt is dat de rijen voor de kassa’s wellicht gedeeltelijk tot de verleden tijd gaan behoren omdat ook met de mobilisering de betaalpunten ook een mobiel karakter krijgen.

Zoals vaak loopt de VS voor op dit gebied en zijn er al een aantal grote spelers te vinden die het mobiel betalen concept met groot succes ingevoerd hebben. Loop een tent binnen voor een ouderwets bakkie koffie en reken af met je telefoon. Snel, makkelijk en ook nog eens heel leuk!

Zie hieronder een leuke youtube video om een mobiele betaling live in actie te zien en een idee te krijgen hoe handig het is.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=or6U0GeZ4j0[/youtube]

In dit geval wordt gebruik gemaakt van een barcode die door de app weergegeven wordt. De data wordt razendsnel geüpdatet zodat voor zowel klant als consument duidelijk is wat het correcte en laatste saldo is. Voorloper Starbucks zet hiermee duidelijk trend en concurrenten in de koffie-biz zullen moeten volgen als ze hun klanten willen behouden. De klant heeft de techniek al in handen en wil dat ook gebruiken. Bedrijven zullen om moeten of ze willen of niet en hebben in veel gevallen nog een lange weg te gaan om de achterstand in te halen. Zowel grote winkelketens als ook de kleinere winkeliers die bereid zijn te investeren in mobiele inventaris en ook kijkt naar hoe ze de klantenrelaties kunnen integreren, zoals coupons,advertentie- en andere marketing strategieën gaan daarvoor beloond worden.

Meer weten over dit onderwerp of een app voor uw bedrijf laten ontwikkelen? Dat kan. BizApps heeft ruime ervaring in het bouwen van apps en kan u begeleiden in het proces. Laat geheel vrijblijvend een offerte maken of vraag naar de mogelijkheden om gratis een proef app voor uw huidige website op te laten zetten.

BizApps voor zakelijke apps en mobiele websites

Be Sociable, Share!