Mobiele apps kunnen veel voor uw bedrijf doen. Ze kunnen uw klanten binden, aanmoedigen tot mobiele aankopen en helpen bij het bieden van service. Maar hoe kunt u nu het beste zelf apps ontwikkelen en hoe vindt u een balans tussen wat een app kan bieden en uw bedrijfsstrategie? Hoewel de smartphone slechts een van de middelen is om uw klanten te benaderen is het een steeds belangrijker middel en is het van belang om in kaart te brengen hoe de applicatie meerwaarde kan bieden binnen bestaande marketing strategieën.

Niet alleen kan de app ingezet worden om basis informatie beschikbaar te maken en de laatste nieuws en trends snel en eenvoudig te verspreiden maar het biedt ook de mogelijkheid om functies als afspraken te integreren zodat klanten mobiel boekingsschema’s kunnen inzien en bijvoorbeeld korting kunnen krijgen als ze met hun mobiel bestellen of boeken. Hiermee verkleint u de kans dat uw app verdwijnt in de bulk of erger nog, geheel verwijderd wordt van telefoons.

Geef uw app een persoonlijke tint mee door profielen van medewerkers te laten zien met hun kennis, kunde en achtergrond. Geeft tips en adviezen aan uw klanten zodat men een reden heeft om terug te keren naar de app.

zelf apps ontwikkelenOnderstaand vindt u een aantal sites die kunnen helpen bij zelf apps ontwikkelen.

iBuildApp: Laat gebruikers snel en relatief eenvoudig een android of iPhone app bouwen zonder dat je programmeerkennis nodig hebt. In eerste instantie gratis maar indien je niet de door hen standaard geplaatste advertenties op je app wilt of meer dan 300 downloads hebt, worden maandelijkse kosten in rekening gebracht.

BuildAnApp: doe het zelf cross-platform app ontwikkel site, opgezet om kleine bedrijven en groepen te helpen om web apps te maken. Extra functie die geboden wordt is de mogelijkheid om emailmarketing te integreren opdat gebruikers de app automatisch kunnen downloaden.

Biznessapps: android en iPhone platform met name geschikt voor kleinere bedrijven. Relatief eenvoudig om een eenvoudige app te ontwikkelen en biedt een aantal basis functies om uit te kiezen. Softwareprogramma is in het Engels en kost vanaf 29 dollar per maand voor het basis pakket.

mobile conduit: platform om snel en eenvoudig een web app in elkaar te zetten. Biedt de mogelijkheid om de app op te laten nemen in de app stores. Speciale rates voor restaurants.

GameSalad: interesse in een service waarbij je een game kunt ontwikkelen zonder programmeerkennis? Dan is gamesaled een optie. Gebruk de drag and drop blokken om je eigen spel in elkaar te zetten.

appmakr: html 5 app ontwikkel plateau met als special de steeds populairder wordende zogenaamde push message optie. Maakt op basis van je bestaande website een voorstel hoe de app eruit kan komen te zien. (vergt wel eea aan aanpassingen)

Mobile Roadie: speciaal voor bands is er de site mobile roadie. Bands kunnen hier hun eigen iPhone app bouwen met functies als muziek files streaming, youtube videos concert agenda’s, nieuws etc.

PhoneGap: open source framework waarbij je gebruik kunt maken van API’s. Wel een vereiste is dat je html en Java machtig bent. Functies als geolocatie, accelerometer, geluid en meer.

Zelf apps ontwikkelen of liever het bouwen van uw bedrijfsapp laten maken door BizApps?

Laat u voorlichten door ons. Wij ontwikkelen voor u snel een kwalitatief goede zakelijke app tegen een scherp tarief. Neem contact op of meldt u aan via ons aanmeldformulier.

BizApps, voor uw zakelijke app en mobiele website.

Zelf Apps Ontwikkelen

Be Sociable, Share!